Picon Suite
Overnachten in stijl

 

In het geliefde A-kwartier in het hart van Groningen vind je onze luxe Bed & Breakfast Picon Suite, in een prachtig, mysterieus pand met een lange historie.

Het huis, dat van oorsprong Daniel in de Leeuwenkuil heet, werd gebouwd als stadspaleis rond het jaar 1600 en halverwege de negentiende eeuw voorzien van een karakteristieke houten winkelpui en neogotische ornamenten. Door de eeuwen heen is het afwisselend als woonhuis, winkel en herberg in gebruik geweest en heeft het onderdak geboden aan een reeks bijzondere bewoners en reizigers.

 

Toen we het voor het eerst zagen werden we onmiddellijk betoverd door de charme. Het was het ideale decor voor onze plannen en we wisten wat ons te doen stond: de ziel van dit huis opnieuw leven inblazen.

Het resultaat is een gebalanceerde, eclectische sfeer, waar authentieke stijlelementen en modern design naadloos in elkaar overvloeien. Je waant je in vroeger tijden, maar bent tegelijkertijd omringd door hedendaags comfort.

 

 

Naast een sfeervolle slaapkamer, een luxebadkamer ‘en suite’ (met vanuit het ligbad een magnifiek uitzicht op de toren van de Der Aa-kerk) bestaat het gastenverblijf uit een ontvangst- / ontbijtruimte, een gelagkamer met binnenhaard en – heel bijzonder, want er zijn er nog maar twee van in Nederland – een originele 17e-eeuwse ‘hangende camere’; een afgesloten tussenverdieping, ingericht als knusse en zeer comfortabele media-lounge.

Samen met onze jarenlange ervaring in de horeca- en gastvrijheidsbranche, heeft Picon Suite alles in huis om van iedere overnachting een belevenis te maken.

 

Maeyke Schooljan en Sebastiaan Schokker

 

Het A-Kwartier is een van de oudste delen van de stad Groningen en volgens velen een van de gezelligste; met de vele galerieën, exclusieve winkels en (kwaliteits)horeca, de nabijgelegen Vismarkt en de beroemde der Aa-kerk. De Turftorenstraat zelf, verbindt de Grote Kromme Elleboog met de aan het water gelegen Hoge der A, met zijn monumentale pakhuizen.

Picon Suite is de perfecte basis om dit bruisende gedeelte van de stad te ontdekken.